Želite oceniti Frizerski ali Kozmetični salon?

Vaše izkušnje s salonom lahko pomagajo strankam pri njihovi izbiri.

Kako napisati recenzijo ali mnenje?

Recenzija predstavlja prikaz mnenja oz. ocene storitve, ki se ravna po večih faktorjih, pri čemer slednje povezujeta kakovost in zadovoljstvo s storitvijo. Storitev, ki ste je deležni, je v recenziji oz. mnenju, ki ga napišete ocenjena s strani vas kot stranke, zaradi česar je pomembno, da v recenziji predstavite svoje izkušnje in iskrene občutke, ki ste jih doživljali ob storitvi.
V recenziji najprej v nekaj besedah predstavite svoj prvi in najbolj splošen vtis, ki nastopa v vlogi naslova oz. napovedi, kaj bo vaša recenzija vsebovala in kaj boste v recenziji zapisali. Pred samo vsebino ob izpolnjevanju obrazca zapišite tudi svoje ime in kraj bivanja. V samem jedru vsebine recenzije najprej na kratko predstavite svojo izkušnjo v salonu. Ob navedbi slednje je prav tako zelo dobrodošlo izpostaviti svoje mnenje, v sklopu česar povejte, ali ste bili s storitvijo zadovoljni, ali je končni rezultat skladen z vašimi željami in kaj bi v primeru pomanjkljivosti spremenili ali dodali oz. odvzeli.
Kadar v recenziji navajate svoje mnenje, je pomembno, da izpostavite vse elemente storitve, ki ste jih bili tekom svojega obiska v salonu deležni. Tako lahko pišete o samem potek striženja, pričeski, ki je ob tem nastala, odnosu zaposlenih, ambientu v salonu in o mnogih drugih rečeh, ki ste jih opazili. Ob mnenju prav tako zapišite razloge, zakaj je vaše mnenje takšno kot je. Če ste npr. z obiskom kozmetičnega salona zelo zadovoljni, zapišite tudi, zakaj je temu tako (morda zaradi profesionalnega odnosa zaposlenih, zaradi čudovitega ambienta, zaradi sijoče kože in lepo urejenih nohtov, ki sta rezultat vašega obiska salona). Ob koncu recenzije pa lahko tudi bodoče bralce spodbudite k obisku določenega salona.

Zakaj napisati recenzijo ali mnenje?

Recenzije storitev frizerskih in kozmetičnih salonov so za slednje veliko pomembnejše kot se morda zdi na prvi pogled, kajti navsezadnje so ravno stranke tiste, ki salonu omogočajo delovanje. Vaše mnenje in vaše izkušnje so za bodoče stranke salona izredno pomembne, saj jim lahko pomagajo pri izbiri za njihove potrebe in želje primernega salona. Čeprav se vam morda zdi, da vaše mnenje oz. vaša izkušnja za druge nima velikega pomena, pa ravno pozitivna izkušnja nekoga, ki je salon že obiskal velikokrat odloča o tem, ali se bo nekdo drug v salonu v prihodnosti oglasil ali ne. Dejstvo je, da ljudje bolj zaupamo tistim storitvam, ki imajo na spletu večje število mnenj, kot pa tistim, o katerih ne slišimo ali ne preberemo ničesar. Ravno zato je začetek vsakega novega salona najtežji in obenem najpomembnejši korak v njegovem razvoju. Za recenzijo je prav tako pomembno, da smo ob pisanju iskreni in da navedemo resnična občutja ter mnenja, ki smo jih izoblikovali ob obisku salona.
Recenzije in mnenja vam ne bodo vzela več kot 5 do 10 minut, vam pa bodo ob tem hvaležni tako ponudniki kozmetičnih in frizerskih storitev kot tudi bodoče stranke, ki jim boste odločilno pomagali pri odločitvi. Navsezadnje se boste tudi vi večkrat v prihodnosti znašli v vlogi potencialne stranke in boste večjega števila recenzij ter mnenj, ki vam bodo pri odločanju v pomoč, zagotovo veseli.
close